USTA ÖĞRETİCİ BELGESİ

Usta Öğreticilik Belgesi (İş Pedagojisi Kursu)
Ustalık Veya İşyeri Açma Belgesine Sahip Olanlar İle En Az Ön Lisans Seviyesinde Mesleki Eğitim Almış Olanlar, Okul Ve Kurumlarca Açılan İş Pedagojisi Kursuna Katılabilirler. İş Pedagojisi Kursu Uzaktan Eğitim Yolu İle de Düzenlenebilir Ve Sınavları E-Sınav Şeklinde Yapılabilir. Kursu Başarı İle Tamamlayanlara Usta Öğreticilik Belgesi Verilir.

Usta Öğreticilik Belgesi (İş Pedagojisi Kursu)
• İşletmeye Çırak Öğrenci Alabilmek İçin İşyerinde Usta Öğreticilik Belgesine Sahip Usta Bulunmalıdır. Bunun İçin 40 Saatlik İş Pedagojisi Kursuna Katılmak Ve Kurs Sonunda Yapılan Sınavdan Başarılı Olmak Gerekmektedir.
• İş Pedagojisi Kursu Yüz Yüze Veya Uzaktan Eğitim Yoluyla Yapılabilmektedir.

Kimler Alabilir
3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa Göre Ustalık Belgesi Sahibi Olanlar, Mesleğinde Ön Lisans Ve Lisans Diploması Olanlar 40 Saat Süreli İş Pedagojisi Kursuna Katılarak Usta Öğretici Belgesi Alabilirler.

2024 Yılı İş Pedagojisi Sınavı Çalışma Takvimi için tıklayınız.

İş Pedagojinin videoları için tıklayınız.

Yayın: 13.02.2024 - Güncelleme: 13.02.2024 15:35 - Görüntülenme: 52